Toiduhügieeni koolitus (HACCP)
Kinnitanud: esimees L. Iljina
Toiduhügieeni koolitus (HACCP)
Koolituse kestus:
- 24 akadeemilist tundi (teooria ja praktiline õpe).
Koolituse eesmärk:
Koolitus annab teadmised ja oskused toidukäitlemise valdkonnas töötamiseks vastavalt Toiduseadusele ja HACCP põhimõtetele.
Sihtgrupp:
- Toidu käitlemisega seotud töötajad ja ettevõtjad.
- Toitlustusettevõtete töötajad, kes soovivad täiendada oma teadmisi toiduhügieeni alal.
Koolituse sisu:
Toiduhügieeni aluspõhimõtted
- Mikroorganismid ja nende mõju toidule.
- Toidumürgistused ja toiduinfektsioonid.
- Toidu saastumise riskid ja nende ennetamine.
Toiduohutus ja säilitamine
- Toidu säilitamise viisid.
- Külma- ja kuumtöötluse põhimõtted.
HACCP süsteem ja enesekontroll
- Enesekontrolli süsteemi koostamine ja rakendamine.
- Riskianalüüs ja ohutegurite hindamine.
Puhastamine ja desinfitseerimine
- Hügieenimeetmed toidukäitlemisel.
- Puhastus- ja desinfitseerimisvahendid.
- Kahjuritõrje ja selle meetodid.
Isiklik hügieen ja töökohtade korraldamine
- Isikliku hügieeni tähtsus.
- Töökoha puhtuse ja ohutuse tagamine.
Õigusaktid ja vastutus
- Toiduseadus ja määrused.
- Toidukäitleja kohustused ja vastutus.
Õpingute alustamise tingimused:
- Puuduvad.
Koolituse maksumus:
- 120 eurot.
Lõpetamise tingimused:
- Kirjalik test.
- Väljastatav dokument: Tunnistus.
Kontakt ja registreerimine:
- Telefon: +372 53 444 578
- Email: larissailjina@gmail.com
Kursus toimub eesti ja vene keeles.