Kondiitri koolitus
Kondiitri koolitus
Koolituse kestus:
3 kuud (110 akadeemilist tundi: 48 tundi teooriat, 48 tundi praktikat, 14 tundi iseseisvat tööd).
Koolituse eesmärk:
Koolitus on mõeldud kondiitri elukutse omandamiseks, et töötada toitlustusettevõttes. Koolituse edukal läbimisel oskab õppija valmistada erinevaid kondiitritooteid, sealhulgas torte, küpsetisi ja pagaritooteid, arvestada toorainet ja serveerida valmistatud tooteid.
Koolituse sisu:
Seadusandluse alused
Õigusaktid toitlustuse valdkonnas.
Erinevad toitlustusettevõtted.
Tootmisprotsessid.
Pooltoodete ja kaunistuste valmistamine
Seadmete ettevalmistamine.
Tooraine ettevalmistamine.
Magusate ja soolaste täidiste valmistamine.
Šokolaadi- ja rasvaglasuuri valmistamine.
Küpsetatud pooltoodete valmistamine.
Tainaste valmistamine
Erinevate tainaste segamine.
Taina kvaliteedi hindamine.
Kääritamine, vormimine ja kerkimine.
Toodete küpsetamine
Seadmete seadistamine.
Toodete ettevalmistamine küpsetamiseks.
Küpsetusprotsessi jälgimine.
Jahutamine ja kaunistamine
Valmistoote jahutamine ja lõplik kaunistamine.
Toodete külmutamine
Pooltoodete, taina ja valmistoitude külmutamine.
Pakendamine ja säilitamine
Valmistoitude säilitamise ja transpordi ettevalmistamine.
Juhtimise ja majanduse alused
Müügi ja turundustegevuse osalemine.
Meeskonnatöö korraldamine.
Hinnakujunduse ja arvestuse alused.
Seadmed ja tööohutus
Köögiseadmete kasutamine.
Töötamine ohutusnõuete järgi.
Toiduhügieen ja HACCP
Toiduhügieeni ja HACCP-süsteemi põhinõuded.
Praktiline õpe
Töö reaalsetes toitlustusettevõtetes.
Eksamikatsed
Praktiline ülesanne ja suuline vestlus.
Hindamine 10-palli süsteemis.
Eksami edukas sooritamine nõuab vähemalt 6 punkti.
Õpingute alustamise tingimused:
Arstitõend.
Koolituse maksumus:
450 eurot kogu kursuse eest.
Kontakt ja registreerimine:
Telefon: +372 53 444 578
Email: larissailjina@gmail.com
Kursus toimub eesti ja vene keeles.