Koka koolitus

Kinnitanud: esimees L. Iljina

Koka koolitus

Koolituse kestus:

  • 180 akadeemilist tundi (96 tundi teooriat, 64 tundi praktikat, 20 tundi iseseisvat tööd).

Koolituse eesmärk:

Õppija omandab teadmised ja oskused, mis võimaldab pärast koolituse edukat läbimist suunduda tööturule ja leida rakendust toitlustusettevõttes kokana. Kokk valmistab toidu; koostab menüü, arvestab toiduaineid menüü alusel.

Koolituse sisu:

  1. Töökorraldus
    1.1. Oma töökoha korraldamine
    1.2. Köögitoimingute korraldamise põhimõtted
    1.3. Menüü koostamise põhimõtted, tasakaalustatus, sesoonsus, klientide soovide ja toitlustusettevõtte eripära arvestamine
    1.4. Hinnakujundamise alused, kalkuleerimine, tehnoloogilised kaardid
    1.5. Iseteenindusliini-, a la carte- ja cateringteeninduse korraldamine
    1.6. Meeskonnatöö toitlustusettevõttes, suhtlemine
    1.7. Arvestus, aruandlus, inventuur
    1.8. Laomajanduse põhimõtted
    1.9. Puhastusained ja koristusvahendid, puhastus- ja koristustööd
    1.10. Toiduhügieen, enesekontroll, HACCP
    1.11. Seadmed ja masinad, suurköögiseadmete kasutamine
    1.12. Kaubatundmine
    1.13. Töökeskkonnaohutus

  2. Toiduvalmistamine
    2.1. Toidutoorme eeltöötlemine: külm ja kuumtöötlemine
    2.2. Eelroogade valmistamine
    2.3. Suppide valmistamine
    2.4. Kastmete valmistamine
    2.5. Lihast, linnulihast, kalast ja mereandidest toitude valmistamine
    2.6. Aedviljadest ning metsaandidest toitude valmistamine
    2.7. Piimasaadustest ja munast toitude valmistamine
    2.8. Magustoitude valmistamine
    2.9. Taignatoodete valmistamine, pagaritooted
    2.10. Külmade ja kuumade jookide valmistamine

  3. Teenindamine ja müügitöö
    3.1. Positiivse kliendikontakti loomine
    3.2. Kliendi vajaduste väljaselgitamine
    3.3. Menüü tundmine
    3.4. Laudade katmine ja teenindamine
    3.5. Toitude ja jookide serveerimine
    3.6. Portsjonite ja vaagnate vormistamine
    3.7. Teenindussituatsiooni lõpetamine

  4. Suurköögitöö korraldus
    4.1. Toidutoorme vajaduse väljaselgitamine
    4.2. Toidutoorme eeltöötlemine suurtes kogustes
    4.3. Toitude valmistamine suurtes kogustes
    4.4. Toitude serveerimine suurköögis

Õpingute alustamise tingimused:

  • Arstitõend

Koolituse maksumus:

  • 600 eurot kogu kursuse eest.

  • Soodustused: ühest ettevõttest 3 või rohkem osalejale.

Lõpetamise tingimused:

  • Kirjalik test toiduhügieeni kohta (vähemalt 60% õigeid vastuseid).

  • Praktiline ülesanne: roogade valmistamine (salat, supp, pearoog).

  • Minimaalne osalemise määr – 70% tundidest.

  • Eduka lõpetamise korral väljastatakse tunnistus (Tunnistus). Kui osaletud tundide arv on alla 70%, väljastatakse tõend (Tõend).

Kontakt ja registreerimine:

  • Telefon: +372 53 444 578 / +372 5804 1759

  • Email: larissailjina@gmail.com

  • Õppeasutuse aadress: Peterburi tee 46, Tallinn

Kursus toimub eesti ja vene keeles.