Toiduhügieeni koolitus (HACCP)

Kinnitanud: esimees L. Iljina

Toiduhügieeni koolitus (HACCP)

Koolituse kestus:

  • 24 akadeemilist tundi (teooria ja praktiline õpe).

Koolituse eesmärk:

Koolitus annab teadmised ja oskused toidukäitlemise valdkonnas töötamiseks vastavalt Toiduseadusele ja HACCP põhimõtetele.

Sihtgrupp:

  • Toidu käitlemisega seotud töötajad ja ettevõtjad.
  • Toitlustusettevõtete töötajad, kes soovivad täiendada oma teadmisi toiduhügieeni alal.

Koolituse sisu:

  1. Toiduhügieeni aluspõhimõtted

    • Mikroorganismid ja nende mõju toidule.
    • Toidumürgistused ja toiduinfektsioonid.
    • Toidu saastumise riskid ja nende ennetamine.
  2. Toiduohutus ja säilitamine

    • Toidu säilitamise viisid.
    • Külma- ja kuumtöötluse põhimõtted.
  3. HACCP süsteem ja enesekontroll

    • Enesekontrolli süsteemi koostamine ja rakendamine.
    • Riskianalüüs ja ohutegurite hindamine.
  4. Puhastamine ja desinfitseerimine

    • Hügieenimeetmed toidukäitlemisel.
    • Puhastus- ja desinfitseerimisvahendid.
    • Kahjuritõrje ja selle meetodid.
  5. Isiklik hügieen ja töökohtade korraldamine

    • Isikliku hügieeni tähtsus.
    • Töökoha puhtuse ja ohutuse tagamine.
  6. Õigusaktid ja vastutus

    • Toiduseadus ja määrused.
    • Toidukäitleja kohustused ja vastutus.

Õpingute alustamise tingimused:

  • Puuduvad.

Koolituse maksumus:

  • 120 eurot.

Lõpetamise tingimused:

  • Kirjalik test.
  • Väljastatav dokument: Tunnistus.

Kontakt ja registreerimine:

Kursus toimub eesti ja vene keeles.